Dax för lite information i det tysta bruset.

Hej på er, hoppas att alla mår bra!

Jag tänkte ge er lite info. om vad som händer i klubben.

  • Vi är några klubbmedlemmar som har kört SSA:s Månadstest för att visa att vi finns. Och som vi har visat! Nu i April körde Tom/SM7DQV, Göran/SK7JD och jag/SM7NST SSB testen och vi hamnade alla TOPP 10. Som klubb blev vi 3:a slagna med futtiga 40 poäng till andra platsen tror jag.
  • Vi är några från klubben som är med på Höglandsringen, CRO, IOU, UZD KUQ och NST. Fler är välkomna, vi ligger numera på 3.613 MHz för att inte krocka för mycket. Remoten har fungerat perfekt på senare tid. Behöver du hjälp att komma igång så säg bara till så fixar vi det.
  • Vi har ju ett vilande projekt som KUQ startade för länge sedan med en APRS digipeater som kan hjälpa till att få ut SK7JD på världskartan. Jag har testkört ett program som heter PinPoint och fungerar som en I-gate, d.v.s. det är en länk till internet. Programmet fungerar mycket bra så vi, SA7RSQ och jag har testat ett QTH för den tänkta Digipeatern och det såg ganska bra ut. Vi jobbar vidare med det.
  • Repeatern hängde sig i sändnings läge igår!!!!!! som tur var fick RSQ tag på en ”nyckelman” till bergrummet så det tog max 3 tim innan det var åtgärdat!!!!! HQD har en beställning inne på ett Reset Relä som löser problemet, men det är fortfarande kvar i ”Trump land” så vi får se när det dyker upp.
  • Våra Cafe grannar på Marsbäcken kör hårt med Våfflor på Söndagarna. Så hårt att dom blåser säkringarna och det innebär att den WiFi lina vi tillhanda håller också går ner. Det innebär att de inte kan använda internet för betaltjänster. Grabbarna har troligtvis lite för bråttom med att klaga, det tar ju en stund innan vår Router har startat om mm. och troligtvis behöver de starta om sin utrustning innan allt är tillbaka till GÅ. Jag har pratat med ansvarig på Marsbäcken om detta, vi har en gammal UPS som vi kan koppla in på routern till Cafe’et, men det löser ju inte grundproblemet. De måste kolla över elen till Cafe’t. Jag har gjort klart för Marsbäcken att jag (vi) inte kommer att vara tillgängliga för problemlösning under sommaren.
  • SM7FHO har blivit med DMR-radio! Hjälpligt programmerad.
  • Glöm inte Göran’s och klubben’s ”godis hörna” på stora skrivbordet till vänster. Ta vad du vill ha.

Ja jag tror att det var allt för idag.

Det är lite svårt som ny ordförande att veta hur och vad som bör göras, men jag tror att sunt förnuft får råda.

Jag har faktiskt en vågad tanke, och det är om det blir en fin onsdagskväll närmsta veckorna, att vi kan träffas utomhus vid Marsbäcken och ta en fika. Synpunkter!!

Det var allt för idag.

Tomas/SM7NST

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.