Då ser vi fram mot en efterlängtad Midsommar

Nu har snart halva 2021 gått och man börjar se ett ljus i tunneln, eller är det bara en kort reflex? Den som lever får se. Vem vet vad hösten har att bjuda på.

Vad jag vet är att WSA har en del nytt att bjuda på.

Föreningen fick ett erbjudande under våren att överta en DMR-repeater för 70cm, det hade jag svårt att tacka nej till. Vi behövde komplettera med Kavitsfilter, antenn, kablage, internetanslutning och ett bra QTH. Jag kontaktade HQD och några fler, alla var positiva till att få lära sig något nytt. Så på den vägen är vi, DMR-rep. har gått i “testbänk” hos mig (NST) jag och Göran har lärt oss en hel del om DMR och snart är det dax för övriga i WSA att få sätta sig in i ett lite annorlunda men mycket kraftfullt sätt att använda radio på.

Det är redan många medlemmar som har skaffat radio som klarar DMR, fritt ur minnet kommer jag på: NST, HQD, FHO, RSQ, IDE, KUQ, TSS, BBF och VZP. Några av dessa har också en egen Hotspot. Jag får ju inte glömma att FRO sätter upp en DMR-rep. för FRO-bruk i Ankarsrum.

För att DMR ska fungera bra så anser jag att det krävs en grundutbildning för att förstå alla nya begrepp och finesser samt hur de hänger ihop. Det tänker vi försöka ordna i klubbens regi med början i sommar och under hösten. Min förhoppning är att de som vill ska kunna skapa och underhålla sin egen “kodplugg” till radion veta och förstå vilka Talgrupper man använder till vad. Hotspot vad är det? När och varför använder man en så’n.

Ja det finns mycket att orda om detta men vi får ta det när vi träffas.

Min för hoppning är att WSA kan börja öppna för onsdagsträffar igen efter midsommarhelgen.

Till sist vill jag påminna de medlemmar som inte betalt sin medlemsavgift att göra det snarast, det är hopplöst att försöka driva en verksamhet när man inte vet vilka intäkter som finns i klubben. Vill ni av någon anledning inte fortsätta vara medlemmar så säg till mig(NST) eller (KUQ) så vi vet, klubben har ju hela tiden fasta kostnader som måste betalas.

Med det sagt så önskar jag alla i WSA en skön och trevlig Midsommar.

Sköt om er!

Tomas/SM7NST

Ordförande i WSA

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.