Klubbinfo. inför Midsommar

  • Jag kan ju börja med den goda nyheten att Repieter’n är igång igen. Det har hänt en hel del, den identifierar sig med en röst istället för CW, den går endast i FM läge, vi har misstankar om att det kan vara störningarna som orsakar att den hänger sig ibland och att det kanske förvärras när den körs i Auto-läge (d.v.s. FM och Digitalt). Om den fortsätter att villa hänga sig så finns nu en möjlighet att med ett ton-kommando reset’ta den utan ett besök i berget!!
  • När det gäller repieter störningar vill jag uppmana medlemmarna i WSA att försöka göra noteringar av klockslag när störningen hörs så vi kan göra en sammanställning av det och kanske hitta ett mönster för att hitta vårt ”Monster”. Maila resultatet till Göran HQD efter några veckor.
  • Jag har testat vidare med APRS och status är följande: En I-gate (länk till internet) finns på Klubben, den fungerar utmärkt förutom att den har för dålig täckning. Därför provkör jag en Digipieter (den sänder vidare allt den hör) hos CRO/Arnold och det går mycket bra, den hör det mesta här i sta’n och skickar det vidare till I-gaten. Då syns man på sidor som APRS.fi eller APRSDirect.com. Jag letar vidare efter ett bra permanent QTH för Digipietern.
  • Till den tråkiga nyheten som innebär att vi i styrelsen har beslutat att stänga ner vår Remote radio under sommaren p.g.a. Åskrisken, det blev lite väl dyrt förra sommaren. De som brukar använda remoten regelbundet är informerade.

Jag vill passa på att önska alla en trevlig Midsommar, mellan alla åsksmällar och störtskurar så finns trots allt SOLEN. Glöm inte att ta ur antennkablarna.

Sköt om er!

Tomas/SM7NST

Ordförande WSA

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.